Ball de xifres sobre els treballadors de l’Hospital del Mar de baixa o confinats per covid

El comitè d'empresa diu que hi ha 193 afectats, mentre el centre n'admet 132

L'Hospital del Mar
L'Hospital del Mar

Foto: Jordiferrer (Wikimedia Commons)

El comitè d’empresa de l’Hospital del Mar de Barcelona ha elevat a 193 la xifra de treballadors que es troben de baixa laboral o confinats per l’impacte de la covid-19, després que el centre admetés que 132 treballadors estaven confinats perquè són casos positius o perquè són contactes estrets d’una persona contagiada.

En el marc de la sisena onada de la pandèmia i dels contagis de la variant òmicron, el comitè d’empresa ha assegurat que, el 3 de gener, 193 dels 4.000 treballadors estaven confinats per haver donat positiu o ser un contactes estret d’un contagiat. El president del comitè, Xavi Tarragon, destaca que moltes de les baixes corresponen al personal d’infermeria, recull Betevé.

Així mateix, ha denunciat que la majoria dels contagis patits pels empleats s’han produït en el mateix hospital, fet que associa amb la càrrega de treball i el cansament provocats a les unitats responsables dels pacients afectats per la malaltia del coronavirus SARS-CoV-2.

Tarragon retreu a la direcció del centre una mala planificació de la plantilla, conseqüència d’anys de retallades, i que es promoguin les hores extra de feina amb una remuneració atractiva, perquè considera que no es resol el problema de fons i els professionals que les assumeixen acumulen més cansament, la qual cosa fa més probable que sol·licitin la baixa.

Oficialment, l’Hospital del Mar manté en 132 la xifra de “professionals aïllats” i assegura que alguns no estan de baixa i teletreballen.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari