Els vacunats que hagin passat la covid rebran la dosi de reforç a partir d’un mes després

Sanitat modifica el protocol i estableix que els no vacunats que s'hagin contagiat podran rebre dues dosis de reforç

El punt de vacunació de la Fira de Barcelona

Les persones que estiguin vacunades contra la covid-19 i que s’hagin contagiat podran rebre la dosi de reforç a partir de la quarta setmana des del positiu. Es tracta d’un canvi de protocol en l’estratègia de vacunació d’Espanya, el qual s’ha acordat entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes en la Comissió de Salut Pública.

Aquesta modificació afecta les persones menors de 65 anys que han rebut la pauta completa durant els últims sis mesos -en el cas de Pfizer o Moderna- o en els darrers tres -en el cas de Janssen o AstraZeneca-, i que s’han contagiat un cop estaven vacunades. De moment, però, només s’estan administrant dosis de reforç als majors de 40 anys.

Pel que fa als no vacunats que s’hagin contagiat, Sanitat estableix que, si volen immunitzar-se, podran rebre una dosi de la vacuna a partir d’un mes després del positiu, i que es considerarà com una pauta completa. Com a novetat, en cas que aquestes persones necessitin una dosi addicional per viatjar, per exemple, s’ha acordat que la puguin rebre.

La resta de la població, és a dir, els vacunats que no s’hagin contagiat després de rebre el vaccí, podrà rebre la dosi de reforç sis mesos després d’haver completat la pauta amb Pfizer o Moderna, o tres mesos després en el cas de Janssen o AstraZeneca. En qualsevol cas, hauran d’esperar que la vacunació s’obri per a la seva franja d’edat.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari