Alberto Rodríguez recorre al Constitucional per a recuperar el seu escó

La defensa del canari assenyala Batet per "inventar-se una causa" i "vulnerar set drets fonamentals" de l'exdiputat d'Unides Podem

L’exdiputat d’Unides Podem Alberto Rodríguez ha recorregut al Tribunal Constitucional per sol·licitar la restitució del seu escó al Congrés. La defensa del canari, encapçalada per Isabel Elbal i Gonzalo Boye, acusa la presidenta de la Cambra Baixa, Meritxell Batet, d'”inventar-se una causa, no prevista en la Llei, per a privar del seu escó” a Rodríguez, segons eldiario.es.

Els advocats entenen que la de Batet va ser “una decisió unilateral, infundada i, per tant, arbitrària” en aplicar la sentència del Tribunal Suprem. La Sala Segona del TS va condemnar Alberto Rodríguez per pegar a un policia a 45 dies de presó i la prohibició d’exercir el sufragi passiu durant aquest període, encara que la pena va ser substituïda per una multa de 540 euros.

La defensa de Rodríguez entén que la presidenta del Congrés es va extralimitar en la interpretació de la sentència i que per això “va vulnerar set drets fonamentals”, tant de l’exdiputat com de les 64.000 persones que el van votar. També acusen Batet de “crear una nova pena més lesiva” i que “el salt” que va realitzar “moguda per quin un a saber quines forces o raons, és massa gran per a tenir encaix constitucional”.

Per això, els advocats demanen al Tribunal Constitucional que anul·li de manera “urgent” i cautelar la pèrdua de l’escó de Rodríguez.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.