TV3 tracta les persones trans de prostitutes, els gitanos de lladres i a Salvador Illa com “el més tonto”

Peyu i Jair Domínguez continuen infringint a ‘Bricoheroes’ les normes que regulen l’estil de la televisió pública davant la indiferència del seu director i de la CCMA

Jair Domínguez mostra la imatge de Salvador Illa abans que Peyu digui que el posi al març, 'el mes tonto'

Cada setmana, el programa Bricoheroes puja un capítol al canal de youtube de TV3 amb noves vulneracions del Manual d’ús del Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Aquest diumenge 2 de gener, els seus protagonistes –Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez– van presentar les persones trans com prostitutes, els gitanos com a lladres i al cap de l’oposició al Parlament, Salvador Illa, com “el més tonto”. Tant el director de TV3, Vicent Sanchis, com els membres del consell de govern de la CCMA continuen sense reaccionar davant l’acumulació reiterada d’infraccions del Llibre d’Estil per part dels responsables de Bricoheroes.

Al capítol pujat al canal de youtube de TV3 aquest diumenge, Peyu i Jair Domínguez van dissenyar un calendari del 2022 per canalla. Mentre ho feien, van parlar de les diferències entre els nens i les nenes. Jair va dir “si té pito és nen… i ja m’estic cardant en un jardí”. Peyu va dir que no i que “si té pito és nen. Que llavors el nen vol ser nena… doncs aquell, te guardes el telèfon”. Aquesta al·lusió a la prostitució d’una persona trans va ser saludada amb una rialla còmplice per part de Domínguez.

Tot seguit Peyu es va posar una estora de boles a sobre i va posar-se a cantar “anga, zanga, unga, ei…” Domínguez va comentar que semblava “el jefe d’una tribu nigeriana” i que “no crec que estem ofenent ningú”.

Després van retallar una circumferència de fusta i Domínguez va afirmar que “sembla una roda de carro de l’escut gitano” i Peyu va fer la reflexió següent: “ara posem això a l’entrada i no ens entrarà ningú a robar. Si no hi poses això, t’ho roben, eh!”. I va afegir: “Ells!”. I Domínguez, després d’escoltar l’associació de gitanos amb lladres, va tornar a amagar-se rere el seu company per riure-li la gràcia.

El primer secretari del PSC i cap de l’oposició al Parlament també es va endur un insult. Va ser quan van assignar una imatge a cada mes del calendari que estaven construint. A l’octubre hi van posar una porra dels cossos de seguretat, el novembre, la Diada de la Catalunya Nord. Domínguez va preguntar on posaven Salvador Illa i Peyu va respondre: “el març, el mes tonto”.

Altres perles del programa d’aquest diumenge van ser burlar-se de la gent de Manlleu, utilitzar la paraula “subnormal” com un insult o considerar que la versió de Luz Casal de la cançó Boig per tu sembla cantada per “un autèntic dement”.

Tot això, trufat de publicitat indeguda de marques com Catgas, Bonpreu, Powerplus, Ceys o El Corte Inglés. Aquesta publicitat irregular li ha costat una sanció de 12.000 euros del Consell de l’Audiovisual de Catalunya a Bricoheroes. De moment, ni TV3 ni la CCMA ni el CAC han confirmat que aquest pagament s’hagi realitzat. La CCMA ha pagat 272.699,45 euros per vint capítols d’aquest programa. Estan tots enregistrats ja i encara en quedan nou per emetre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.