La primera vacuna d’Espanya contra la covid podria estar a punt en mesos

La ministra Morant ha avançat que el vaccí d'Hipra, fabricat a Girona, també és efectiu contra la variant òmicron

Vacuna contra la covid-19

La primera vacuna contra la covid-19 d’Espanya, fabricada pels laboratoris Hipra, amb seu a Amer (Girona), podria estar a punt durant el segon trimestre del 2022, segons ha avançat la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant. En una visita a les instal·lacions d’Amer de la farmacèutica, Morant ha explicat que la vacuna avança a bon ritme, i que està pendent de rebre l’autorització de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) per començar la fase III de l’assaig clínic.

La ministra també ha avançat que, fins ara, els estudis realitzats del vaccí mostren “bons resultats” davant la variant òmicron. En aquest sentit, ha explicat que Hipra utilitza la recombinació de proteïnes, motiu pel qual la vacuna pot adaptar-se a les variants que “puguin sorgir”, tot i estar dissenyada per l’alfa i la beta.

L’empresa farmacèutica ja ha produït uns 2 milions de dosis, i pot produir-ne 600 milions més durant aquest 2022.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.