Arrels Fundació ha atès més de 2.100 persones sense llar el 2021

L'equip de carrer ha arribat a tots els districtes de Barcelona i ha visitat un 24% més de persones que viuen al ras

Una persona que dorm al carrer

Foto: @ArrelsFundacio

La fundació Arrels ha publicat la memòria provisional del 2021 i, segons aquestes dades, durant aquest any ha atès un total de 2.103 persones sense llar, el 30% de les quals han rebut per primera vegada aquest acompanyament. Del total de persones, el 88% són homes i el 12% són dones. La xifra és lleugerament inferior a la de 2020, quan van atendre’n un total de 2.600, un descens que l’entitat atribueix al context de pandèmia.

La fundació ha destacat els avantatges que ha comportat l’ampliació de l’equip de carrer, ja que “ha suposat arribar a tots els districtes de Barcelona i visitar 844 persones que viuen al ras, un 24% més que l’any anterior” i un 59% més que el 2019. A més, ha pogut garantir allotjament a 249 persones, orientar a 671 sense llar que no sabien on demanar ajuda, i donar servei mitjançant el centre obert a 1.487 persones.

Durant el 2021, Arrels ha acompanyat en la mort a 42 persones sense llar “perquè no estiguin soles”, les quals eren conegudes dels membres de la fundació perquè les visitaven al carrer, anaven al centre obert o vivien en algun dels allotjaments que gestiona l’entitat. D’altra banda, la fundació ha remarcat “el suport que la ciutadania dona a les persones sense llar”: han rebut més de 400 trucades de veïns preocupats i han comptat amb la implicació de més de 300 persones en els projectes que Arrels ha dut a terme els últims 12 mesos.

Com assenyala la fundació, “l’arribada de la covid-19 ha empitjorat la situació de les persones que viuen al carrer i ha afectat els recursos que les atenen”. De fet, el comunicat afirma que “fa mesos que els serveis de l’Ajuntament de Barcelona on les persones que viuen al carrer s’han d’adreçar (…) no atenen totes les persones que ho necessiten; els albergs municipals han deixat de ser d’accés directe i serveis bàsics higiènics, de rober i de menjador també s’han vist afectats durant tot l’any”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.