Quin admirador de Puigdemont ha rebut el 2022 amb un tuit supremacista que ha acabat esborrant?

Tuit racista de Jordi Rutia i una foto d'ell amb una samarreta esperant el retorn de Puigdemont

Jordi Rutia i Faura. La llista d’admiradors de Carles Puigdemont que escriu missatges racistes i els acaba esborrant quan els denuncien s’ha ampliat aquest inici de 2022 amb ell. Es tracta d’un ex-candidat de Junts a l’alcaldia de Bescanó, el 2015, que va treballar com assessor del grup de Convergència i Unió a la Diputació de Girona, és professor a una escola religiosa de Salt i col·laborador habitual del suplement @aracritaures del diari ARA. En saber que la primera catalana de l’any es deia Alexa i els seus pares, Valentina i Alexander, els tres de pell fosca, va escriure aquest missatge a Twitter: “un any més i per seguir amb la tradició el primer “català” de l’any no és català. I també com cada any, hi anirà el conseller de torn a portar el ramet de flors (i preguntar si tenen la pagueta al corrent), en una conversa en castellà. Això és can pixa. Qui ens pagarà la jubilació?”.

Diversos usuaris de la xarxa social li van recriminar el supremacisme del seu missatge i al cap d’unes hores el va esborrar. Ho va justificar dient que “aquest matí he escrit un tuit a corre cuita i quan he vist el rebombori i me n’he adonat que ha estat desafortunat, l’he esborrat de seguida. Lamento l’enrenou i voldria disculpar-me”. Abans d’adonar-se que el tuit era desafortunat l’havia defensat amb perles com aquesta: “jo et puc dir el que hi ha a les escoles públiques del país, que en volto unes quantes: 90% immigrants, majoria marroquí, pares que la majoria ni t’entenen en català i a l’atur tots subvencionats per la Gene. I no paren de parir. Digue’m racista, però això és insostenible”.

Doncs, sí; li van dir racista i van demanar l’ARA que es mullés. @aracriatures va desconnectar l’enllaç amb les seves col·laboracions i ell, se suposa que per indicació del diari, va eliminar l’al·lusió al seu perfil a la col·laboració que feia al magazin infantil.

Jordi Rutia es defineix ara, en aquest perfil, només com a “mestre i comunicador”. Un cop d’ull als seus missatges no deixa lloc a dubtes: no li agrada ERC i li encanta el president de Junts, Carles Puigdemont.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides