Yolanda Díaz: “És molt difícil dir-li que no a aquesta reforma laboral”

La vicepresidenta segona del Govern espanyol adverteix que "qui la faci fracassar haurà d'explicar-ho als treballadors"

La ministra de Treball, Yolanda Díaz
La ministra de Treball, Yolanda Díaz

La vicepresidenta segona del Govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha advertit als seus socis parlamentaris que “qui faci fracassar la reforma laboral haurà d’explicar-ho als treballadors”. Així ha respost en una entrevista a El País a les crítiques que ha rebut per part d’ERC, Bildu o el PNB, els vots dels quals necessita per a convalidar el text al Congrés.

Yolanda Díaz ha defensat que “és molt difícil dir-li que no” a aquesta modificació del mercat de treball, per a la qual, explica, ha treballat durant nou mesos amb l’objectiu de tirar-la endavant amb el suport de la patronal i dels sindicats. Díaz ha defensat com a mesures clau de la reforma la lluita contra la temporalitat, la recuperació de la ultraactivitat o la prioritat del conveni sectorial sobre el d’empresa en matèria de salaris i complements.

La ministra de Treball no fa referència a la qüestió plantejada pel president Aragonès sobre l’autorització de les comunitats autònomes per a la tramitació dels Expedients de Regulació d’Ocupació. No obstant això, sí que contradiu el portaveu d’ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, qui va dir que Díaz s’havia reunit “zero vegades” amb els republicans. La vicepresidenta afirma que “això no és veritat” i que ha mantingut reunions fins i tot amb “grups que tenen un sol diputat”.

La reforma laboral no augmenta la quantia de les indemnitzacions per acomiadament que es van veure rebaixades amb la reforma laboral del Partit Popular en 2012. Yolanda Díaz argumenta que “el Partit Socialista no va acceptar” en la seva negociació amb Unides Podem que aquesta qüestió estigués damunt de la taula. És per això, diu, que en el diàleg social no es va parlar del cost de l’acomiadament.

Preguntada per les seves intencions per a encapçalar una candidatura a les pròximes eleccions generals en representació de l’espai d’Unides Podem i altres grups, Yolanda Díaz nega voler ser candidata i reafirma la seva idea d'”iniciar una conversa amb la societat espanyola” més enllà de candidatures. Sense aclarir quin serà el seu futur, Díaz reivindica que vol “una Espanya en la qual càpiguen totes les Catalunyes i totes les Galícies, perquè hi ha moltes Catalunyes, moltes Galícies i moltes realitats diferents”.

A més, aposta per la negociació amb la Generalitat -“mai hauríem d’haver sortit del diàleg amb Catalunya”- i per la diversitat dins de la mateixa comunitat catalana: “Això és el que crec que vol el meu país i jo vull que puguem passar pàgina”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.