Teresa Ribera: “Ens sembla una barbaritat que la Generalitat no impulsi les energies renovables”

La ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic es pregunta si Catalunya espera dependre d'Aragó en matèria energètica

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera
La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera

La ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha arremès contra la política energètica de la Generalitat de Catalunya per la seva inacció a l’hora de desenvolupar projectes d’energies netes. “És un enorme error que la Generalitat no impulsi la promoció de renovables en el seu territori”, ha afirmat en una entrevista en La Vanguardia.

“Ens sembla una barbaritat la paràlisi del Govern, els obstacles que aplica”, insisteix Ribera. La ministra assegura no comprendre aquesta falta d’iniciativa sent “Catalunya una de les comunitats autònomes amb major consum energètic”.

Teresa Ribera sosté la seva afirmació amb dades sobre la instal·lació d’infraestructures renovables l’any passat. “A Espanya, malgrat ser un any tan complicat, el 2021 s’han instal·lat gairebé 6.000 megavats fotovoltaics addicionals i 600 megavats eòlics. Sap quants d’ells a Catalunya? Cap”, assegura contundent la ministra.

La responsable de Transició Ecològica es pregunta així mateix si l’estratègia del Govern és esperar a dependre de la comunitat aragonesa per al seu subministrament energètic: “Quina espera, la dependència d’Aragó?”. La Vanguardia explica que existeix un projecte del grup Forestalia per a portar fins a Catalunya energia eòlica i fotovoltaica produïda a Aragó.

Ribera entén que la Generalitat apliqui “totes les garanties”, però no que la comunitat es quedi “despenjada de la transició energètica i de la transformació del sistema elèctric del país”. La ministra afegeix que li ha traslladat les seves reticències al Govern de Pere Aragonès i des de l’executiu català li “transmeten les seves dificultats”.

Ribera afegeix que la situació no preveu canviar amb l’arribada dels fons europeus perquè “ja han arribat” i “una gran part d’aquesta quantia ha estat ja transferida a les comunitats autònomes i algunes fins i tot han esgotat els fons ja.

(Visited 212 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari