Les baixes per covid de més de 50 maquinistes obliguen Rodalies a reestructurar la seva operativa

Renfe ha suprimit viatges en rutes d'alta freqüència o escassa demanda i ha ofert alternatives per carretera

Tren de Rodalies

L’elevada incidència de la sisena onada de coronavirus ja es deixa notar en el normal funcionament d’alguns serveis públics. Òmicron està afectant directament la plantilla de Renfe i l’empresa pública s’ha vist obligada a reestructurar la seva operativa a Rodalies davant les més de 50 baixes per covid dels seus maquinistes.

Segons informa El Periódico, algunes línies de Rodalies han sofert cancel·lacions de trajectes en rutes d’alta freqüència o d’escassa demanda, en les quals s’ha ofert alternativa de desplaçament per carretera. En els últims dies, s’han cancel·lat entre 20 i 30 viatges, mentre que aquest diumenge han estat una desena.

Renfe ha limitat les retallades a la xarxa de Rodalies, on existeixen més alternatives per a “garantir la mobilitat de l’usuari”. Una de les línies que més anul·lacions està registrant és l’R1, que creua el Maresme, on la freqüència entre un tren i el següent és menor que en altres rutes.

L’empresa ferroviària fixa cada tarda quina modificació tindrà el servei de l’endemà segons la previsió de baixes i altes del personal mitjançant una planificació especial.

D’altra banda, Renfe ha optat per garantir la mobilitat als trens de llarga distància i AVE, més concorreguts de l’habitual a causa de les dates nadalenques.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.