ERC condicionarà el seu suport a la reforma laboral al fet que les autonomies recuperin l’autorització per als ERO

El president Aragonès exigeix al Govern restituir una competència derogada pel PP el 2012

Sánchez amb Aragonès a La Moncloa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avançat que el seu partit, Esquerra Republicana de Catalunya, exigirà al Govern espanyol que restitueixi a les comunitats autònomes -o almenys, a la Generalitat– la capacitat d’autoritzar els Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO). El Govern de Pedro Sánchez necessita convalidar al Congrés la reforma laboral aprovada per decret llei i per a això els vots dels 13 diputats republicans poden ser imprescindibles.

Pere Aragonès ha afirmat en una entrevista amb Efe que “cal recuperar aquesta eina”, ja que és “molt rellevant per a poder actuar davant tancaments d’empreses, millorar la capacitat de mediació i poder oferir alternatives al tancament”. La reforma laboral aprovada pel Partit Popular el 2012 va retirar als governs autonòmics la facultat que ara Aragonès demana recuperar.

El president del Govern ha qualificat a més la modificació del mercat de treball d'”insuficient”: “Des d’ERC sempre hem defensat la necessitat de derogar les reformes laborals del PP. Ara, el que tenim damunt de la taula no és una derogació, sinó que una modificació parcial”, ha assegurat.

Aragonès ha dit també que el seu partit serà “exigent” en les converses amb el Govern central. A més, ha deslligat les negociacions sobre la reforma laboral de la taula de diàleg: “La posició d’ERC sobre la reforma laboral serà en funció dels continguts de la reforma laboral. Que ningú intenti utilitzar el procés de negociació com una eina perquè nosaltres no defensem els drets dels treballadors en la tramitació de la reforma laboral en el Congrés”.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari