Els restaurants perdran fins a 90 milions d’euros la nit de Cap d’Any

El sector assegura que els ajuts de compensació que ofereix el Govern són "miserables"

Les pèrdues de la restauració per culpa de les restriccions que hi ha vigents aquesta nit de Cap d’Any arribaran als 90 milions d’euros, segons els càlculs de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm).

El sector esperava que en la revetlla d’aquesta nit es podria arribar a les xifres de negoci del 2019, ja que l’any passat la restauració va estar tancada. Eren objectius “ambiciosos” i hi havia optimisme, però la setmana passada es van anunciar les restriccions i va canviar el panorama completament: els aforaments s’han reduït i la nit ha perdut atractiu a causa del toc de queda. Això, afegit a les recomanacions de reduir les interaccions socials, han portat una allau de cancel·lacions.

Les ajudes de compensació que ofereix el Govern pel negoci perdut són, segons l’opinió del portaveu de la Fecasarm, Joaquim Boadas, “molt miserables”, segons recull l’ACN.

Fins aquest dijous, la previsió era que els establiments haguessin de tancar a les 00.30 h en plena celebració del Cap d’Any. Una norma que la patronal demanava flexibilitzar fins a la 1 h perquè els clients poguessin celebrar mínimament la benvinguda al 2022 “i no haver de marxar ràpidament just després de les campanades”. Finalment, la Generalitat hi ha accedit.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari