Més de 1.800 advocats clamen que s’acatin les sentències lingüístiques

Demanen a la Generalitat que compleixi amb el 25% de castellà a les escoles catalanes i flexibilitzi la immersió

Més de 1.800 advocats han signat una petició de suport al comunicat de la Secció de Dret Constitucional de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab) aprovat el 20 de desembre, on es demana a la Generalitat que compleixi les sentències judicials que fixen un 25% de castellà a les escoles catalanes i flexibilitzen la immersió lingüística.

En declaracions als mitjans davant de la seu de l’Icab, l’advocada i professora de Dret Civil de la Universitat de Barcelona (UB) Chantal Moll ha expressat la preocupació dels 1.800 signants davant les declaracions del Govern, en no complir la sentència que reconeix el dret a l’escolarització en castellà, com a llengua vehicular al costat del català.

Ha explicat que la Generalitat té l’obligació de “dictar mesures per garantir castellà i català” al sistema educatiu a Catalunya, i que s’han de fer un 25% d’hores lectives en les dues llengües.

Moll ha criticat “tota discriminació i abús contra qualsevol menor”, i ha assegurat que els advocats de la Secció de Dret Constitucional de l’Icab estan a disposició perquè es denunciï qualsevol assetjament.

(Visited 186 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari