Més de 1.800 advocats clamen que s’acatin les sentències lingüístiques

Demanen a la Generalitat que compleixi amb el 25% de castellà a les escoles catalanes i flexibilitzi la immersió

Més de 1.800 advocats han signat una petició de suport al comunicat de la Secció de Dret Constitucional de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab) aprovat el 20 de desembre, on es demana a la Generalitat que compleixi les sentències judicials que fixen un 25% de castellà a les escoles catalanes i flexibilitzen la immersió lingüística.

En declaracions als mitjans davant de la seu de l’Icab, l’advocada i professora de Dret Civil de la Universitat de Barcelona (UB) Chantal Moll ha expressat la preocupació dels 1.800 signants davant les declaracions del Govern, en no complir la sentència que reconeix el dret a l’escolarització en castellà, com a llengua vehicular al costat del català.

Ha explicat que la Generalitat té l’obligació de “dictar mesures per garantir castellà i català” al sistema educatiu a Catalunya, i que s’han de fer un 25% d’hores lectives en les dues llengües.

Moll ha criticat “tota discriminació i abús contra qualsevol menor”, i ha assegurat que els advocats de la Secció de Dret Constitucional de l’Icab estan a disposició perquè es denunciï qualsevol assetjament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.