La CUP demana al Govern aplicar el “protocol de l’1-O” en desnonaments

Els anticapitalistes assenyalen que "aturar la intervenció d'antiavalots és qüestió de voluntat política"

Càrrega dels Mossos al desnonament del carrer Mühlberg (2020)
Càrrega dels Mossos al desnonament del carrer Mühlberg (2020)

La CUP ha demanat al Govern de la Generalitat que en els desnonaments s’apliqui el mateix protocol que va fer servir l’anterior Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, durant el referèndum de l’1-O: intervenir sense fer ús de la força i mitjançant la negociació. El partit anticapitalista ho ha reclamat a través de les xarxes socials, demanant també que s’aturin tots els desnonaments.

“És el moment de blindar el dret a l’habitatge, igual que l’1-O exercint el dret a l’autodeterminació. Que el marc legislatiu espanyol no fixi els límits de la nostra sobirania”, han publicat els cupaires a Twitter, afegint, en referència al Govern català, que “aturar la intervenció d’antiavalots als desnonaments és qüestió de voluntat política”.

Actualment, l’Executiu català negocia amb el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una proposta perquè els informes de vulnerabilitat dels Serveis Socials siguin vinculants per a la suspensió temporal dels desnonaments. El text, però, no inclou cap referència a la no-presència d’antiavalots dels Mossos, un dels elements inclosos en el pacte d’investidura entre ERC i la CUP.

(Visited 97 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari