El comitè assessor del Govern, contrari a reduir les quarantenes

Nou rècord de contagis a Catalunya: més de 25.000 positius en les darreres 24 hores

Gent passejant amb mascareta

La presidenta del comitè científic assessor del Govern català i també cap de medicina preventiva i epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, s’ha mostrat contrària a escurçar la quarantena dels positius asimptomàtics de 10 a 7 dies, la mesura que l’Executiu central ha aprovat aquest dimecres. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assenyalat que “suposa un risc significatiu, perquè no tenim evidències científiques sobre el comportament de l’Òmicron”.

Campins ha admès que encara “no se sap fins quan pot durar la incubació”, i que veu “imprudent i arriscat reduir la quarantena en tota la població”. A més, ha considerat que la mesura “respon més a criteris econòmics i a problemes en determinats sectors per continuar l’activitat”, que no pas a motius científics.

Pel que fa a la situació epidemiològica a Catalunya, el Departament de Salut ha registrat un nou rècord de contagis aquest dijous: 25.101 nous casos les darreres 24 hores. Ha informat també de 45 defuncions, alhora que la pressió hospitalària continua augmentant. Actualment, hi ha 1.610 ingressats -45 més que el dimecres- dels quals 426 -13 més- es troben a les UCI.

Els indicadors mantenen la tendència a l’alça, i la velocitat de transmissió (Rt) puja quatre centèsimes, situant-se en 1,86, mentre que el risc de rebrot (EPG) suma 254 punts, assolint els 3.058. La positivitat de les proves fetes durant la darrera setmana és ja del 17,56%, i la incidència acumulada segueix augmentant: creix de 1.068,26 a 1.150,95 a set dies (IA7), i de 1.591,42 a 1.692,50 a catorze dies (IA14). Amb relació a la vacunació, el 76,2% dels catalans han rebut la pauta completa, i el 27,6% ja té la dosi de reforç.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.