Antifrau passa el projecte de Hard Rock a la Sindicatura de Comptes

Descarta que hi hagi irregularitats penals en la tramitació, però admet que podria haver-n'hi d'administratives

Projecte Hard Rock

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha traslladat a la Sindicatura de Comptes la denúncia que la CUP va presentar el gener per presumptes irregularitats de la Generalitat en la tramitació del projecte de Hard Rock.

Segons han confirmat fonts de l’OAC a l’ACN, Antifrau ha fet l’avaluació prèvia de versemblança i ha conclòs que no hi ha irregularitats penals, però que n’hi pot haver d’administratives o comptables.

Ara la Sindicatura de Comptes ho analitzarà. La denúncia dels anticapitalistes feia referència a l’operació de compravenda dels terrenys del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, propietat de Criteria, on s’hauria d’aixecar el complex de turisme i oci.

En l’escrit que la CUP va presentar a l’OAC es qüestionaven les pròrrogues acordades pel Govern per formalitzar la compravenda dels terrenys i s’apuntava que hi podria haver la voluntat de beneficiar algun agent implicat en l’operació. De fet, la formació parlava de “rescat encobert a la Caixa” i criticaven que la Generalitat actués “de promotora i creditora, avançant a través de l’Incasòl el 80% dels diners” per un projecte que consideren “nociu pel territori, que fomenta la ludopatia i la precarietat laboral”.

Fa unes setmanes la Fiscalia Superior de Catalunya va arxivar una altra denúncia, en aquest cas interposada per la plataforma Aturem BCN World, per presumptes irregularitats del Govern en l’autorització de la llicència de joc a Hard Rock i també per la compravenda dels terrenys.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari