Qui, de Junts, advoca per assolir la independència anant “més enllà de la democràcia”?

El regidor de Junts a Altafulla, Hèctor López Bofill

El regidor de Junts a l’Ajuntament d’Altafulla, Hèctor López Bofill, ha publicat durant aquest dilluns i dimarts una sèrie de piulades a Twitter anomenant el que, a parer seu, són “contradiccions independentistes”, i exposant el que segons la seva opinió caldria fer per obtenir la independència de Catalunya. En aquest sentit, el regidor de Junts ha lamentat que els independentistes parlin de “confrontació democràtica” sense “admetre, ni tan sols parlar-ne, que per fer una independència calen coses més enllà de la democràcia“.

En altres piulades, López Bofill s’ha referit a aquests actes que, segons ell, podrien ser necessaris per assolir la independència, i ha insinuat la possibilitat d’un conflicte amb víctimes mortals: “Contradiccions independentistes 1: S’admet resignadament que morin gairebé 25.000 persones de covid-19 i ens fa un terror absolut que mori algú com a conseqüència d’un conflicte d’emancipació nacional“. Una piulada que ha rebut diverses crítiques dels usuaris de Twitter, els quals asseguren que no són situacions comparables. El regidor de Junts a Altafulla ha assegurat també que és contradictori “voler un Estat i a la vegada refusar els mecanismes coactius que defineixen un Estat i que el fan viable”.

No és la primera vegada que el regidor altafullenc menciona accions d’aquesta mena per aconseguir la independència de Catalunya. De fet, el passat mes de setembre, López Bofill va publicar una piulada en un to similar demanant “10.000 soldats” -russos o catalans, va matisar- “per controlar el territori i fer efectiva la independència”. Publicacions anteriors, fetes en el mateix sentit, van dur el regidor de Junts el 2020 davant dels tribunals per un presumpte delicte d’odi, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el va absoldre argumentant en la sentència que perquè una afirmació sigui delictiva “el perill abstracte ha de ser real, ha de tenir capacitat potencial hipotètica per minar significativament les bases de la convivència pacífica”.

En les piulades que el van portar a enfrontar-se amb la justícia, López Bofill va dir, entre altres, que “l’assassinat de Jo Cox -diputada laborista britànica- demostra que, per desgràcia, tota transformació constitucional demana morts” i, en referència al judici de l’exconseller Francesc Homs pel 9-N, va afirmar que “la repressió i la venjança serà l’origen de la nostra llibertat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.