Catalunya suma 22.871 nous positius i 43 morts per covid en les últimes 24 hores

Els farmacèutics s'ofereixen per a realitzar tests i descongestionar l'atenció primària

Atenció a un pacient afectat per la covid-19
Atenció a un pacient afectat per la covid-19

La sisena onada de covid-19 continua batent rècords a Catalunya. Salut ha notificat en les últimes 24 hores 22.871 nous contagis i 43 defuncions, de manera que, des de l’inici de la pandèmia, s’han confirmat 1.255.500 casos de coronavirus i 24.527 morts.

L’augment diari de casos també es fa notar en la pressió hospitalària. Els ingressos tornen a pujar en 62 persones respecte al dia anterior i els hospitals catalans tenen ja 1.565 pacients ingressats. D’ells, 413 es troben en estat crític després que les UCI hagin sumat nou pacients més.

L’avanç de la sisena onada es reflecteix així mateix en altres indicadors. La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) puja a 1,82 i el percentatge de positivitat dels tests d’antígens i PCR se situa en 16,68%. A més, la incidència acumulada a 14 dies és de 1.591,42 per cada 100.000 habitants.

La covid-19 està provocant també la saturació dels centres d’atenció primària. Dilluns, els CAP van rebre la visita de prop de 60.000 persones. Per a tractar de reduir aquesta pressió, la directora assistencial d’Atenció Primària, Ariadna Mas, va demanar a les persones que donin positiu en un test d’antígens que no acudeixin als CAP i tramitin la seva baixa laboral, en cas necessari, per SMS o a través de l’aplicació La Meva Salut.

En paral·lel, els farmacèutics s’han ofert a la Conselleria de Salut per a realitzar més tests i descongestionar l’atenció primària. Així ho ha confirmat a l’ACN Antoni Torres, president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac), qui proposa al Govern assumir més tasques com ja fan els seus col·legues en altres països europeus.

En el marc de la lluita contra la pandèmia, la Conselleria d’Interior ha habilitat una plataforma perquè els ciutadans puguin reclamar les multes que es van imposar durant el primer estat d’alarma. El Tribunal Constitucional el va declarar il·legal, de manera que ara el Govern es veurà obligat a retornar l’import, amb interessos, de les 24.289 sancions imposades, que hauran de reclamar-se individualment.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides