CaixaBank destina 4.961 milions d’euros per finançar projectes amb impacte social

CaixaBank ha publicat l’informe sobre l’impacte social després de l’emissió dels tres bons socials. L’entitat ha destinat 4.961 milions d’euros al finançament de projectes socials, que han servit per impulsar els quatre Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) prioritaris pel banc. L’entitat financera va ser el primer banc espanyol a emetre un bo social en suport dels ODS de l’ONU al setembre de 2019. Des de llavors, CaixaBank ha emès dos bons socials addicionals, i compta amb un nominal col·locat en el mercat de 3.000 milions d’euros, inclòs un especial per pal·liar la situació provocada per la COVID-19 al juliol de l’any passat.

Aquest informe, elaborat en col·laboració amb Deloitte i auditat per PricewaterhouseCoopers (PwC), ha analitzat les principals assignacions de recursos de la cartera social de l’entitat. CaixaBank ha finançat projectes que impulsen quatre dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides: ODS 1, fi de la pobresa; ODS 3, salut i benestar; ODS 4, educació de qualitat; i ODS 8, treball decent i creixement econòmic.

Pel que fa a l’ODS1, CaixaBank ha destinat, a través de MicroBank, 972 milions d’euros, l’objectiu dels quals ha estat incrementar l’accés a serveis financers de col·lectius en situació de vulnerabilitat. En total, s’han concedit 239.928 microcrèdits a famílies. A més, s’ha afavorit la financiació d’àrees rurals amb 144 milions d’euros amb un total de 38.948 préstecs.

En quant a l’ODS 3, els actius identificats en la cartera social ascendeixen a 133 milions d’euros. Aquests s’han destinat a millorar les infraestructures, les instal·lacions sanitàries i l’equipament per a la prestació de serveis sanitaris públics i/o subvencionats. Es calcula que més de 1,8 milions de persones es veuran impactades positivament a través dels sis préstecs concedits a centres sanitaris.

En l’ODS 4, centrat en l’educació de qualitat, l’objectiu dels préstecs identificats per CaixaBank ha anat dirigit a donar suport a activitats que han millorat l’accés a l’educació primària i secundària. Al mateix temps, l’entitat ha finançat la construcció de centres educatius concertats. Els 25,4 milions d’euros concedits en cinc préstecs a centres educatius han beneficiat a gairebé 3.000 estudiants.

Finalment, en l’ODS 8, la finalitat del qual és la de generar treball decent i creixement econòmic, els préstecs identificats contribueixen a la generació i preservació de l’ocupació, així com a la promoció del creixement de les microempreses i les pimes a les regions més desfavorides d’Espanya. Els sectors amb més suport han estat la distribució, el comerç i el turisme. Dels 3.831 milions d’euros destinats, 2.080 milions d’euros es corresponen amb préstecs atorgats a microempreses i pimes per fer front als impactes de la pandèmia de la COVID-19. Gràcies als 58.635 préstecs s’han pogut crear o mantenir més de 54.400 llocs de treball i crear gairebé 4.000 companyies noves. A més, les zones rurals, especialment castigades per la despoblació i la pandèmia, han rebut 385 milions d’euros.

Compromís amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable, que inclou a MicroBank, el seu banc social, recull cinc importants principis d’actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

L’entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social. L’any 2021 el banc ha mobilitzat 29.050 milions d’euros en finançaments sostenibles, la qual cosa suposa un augment del 130% del volum de finançaments sostenibles de tot el 2020.

A desembre de 2021, CaixaBank ha formalitzat més de 40 operacions de finançament renovable, destacant àrees geogràfiques com Espanya, el Regne Unit, França, el Canadà, els Estats Units i Xile, amb un volum de 3.250 milions d’euros. 

Fins al dia d’avui, CaixaBank ha emès set bons en suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i és el banc europeu amb el major volum d’emissions de crèdit ASG en euros: quatre bons verds i tres bons socials, per un valor total de 6.000 milions d’euros i 500 milions de lliures.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari