‘Bricoheroes’ es burla ara de les persones amb dificultats en la parla que fan anuncis radiofònics

Jair Domínguez diu que “la inclusió, fins a cert punt” i Peyu que “no dic que no puguin tallar bitllets al tren”

Jair Domínguez i Peyu, al programa 'Bricoheroes' d'aquest diumenge 26 de desembre

Bricoheroes continua sumant infraccions del Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) setmana rere setmana. Després que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sancionés amb 12.001 euros el programa que presenten els humoristes Lluís Jutglar (Peyu) i Jair per infraccions en l’ús de la publicitat indeguda no només continuen cometent irregularitats sinó que ignoren les instruccions del Manual d’ús d’aquest llibre d’estil. L’última vulneració d’aquest Manual l’han fet aquest diumenge 26 de desembre, en burlar-se de les persones amb dificultats en la parla.

Peyu es va queixar que hi hagi gent que posa la veu per fer anuncis a la ràdio i que no vocalitza bé o pronuncia amb dificultats determinades paraules. Jair Domínguez va interrompre’l per reclamar que “la inclusió, fins a cert punt”. Peyu va continuar burlant-se de les persones amb dificultats en la parla, simulant imitar-les, i va afegir “no dic que no puguin tallar bitllets de tren”. L’apartat del Manual d’Ús del Llibre d’Estil dedicat a “expressions públiques dels professionals de la CCMA” prohibeix “emetre missatges o comentaris ofensius o despectius”. La presidenta de la CCMA, Núria Llorach, i el director de TV3, Vicent Sanchis, han justificat reiteradament totes les infraccions de les normes del Llibre d’Estil comeses pels dos humoristes amb l’argument que no són professionals de la casa.

Llorach i Sanchis han passat per alt els crits de ‘Puta Espanya’ que s’han fet al programa, l’afirmació de Peyu que té un gos al que ha ensenyat a “olorar espanyols” perquè no entrin a robar al seu despatx, la de Jair Domínguez que el Rei Joan Carles I és “un putu immigrant” o la de tots dos associant la venda de droga a un jove amb nom àrab. Ara afegeixen a la tolerància amb aquestes afirmacions la de mirar cap a una altra banda quan un programa de TV3 es burla de les persones amb dificultats en la parla.

Al capítol de Bricoheroes d’aquest 26 de desembre, Domínguez li va preguntar al seu company “m’estàs dient que tots els castellans són uns miserables que regategen l’impossible?” i Peyu va respondre que “això no ha sortit de la meva boca”. Al final, van tornar a incloure publicitat indeguda de l’empresa Parlem Telecom, una de les patrocinadores del programa. Per intentar justificar la inducció als espectadors perquè es donin d’alta a aquesta companyia, Domínguez va aixecar un cartellet amb la paraula ‘publicitat’ mentre ho feien. No és la forma com la Llei de Comunicació Audiovisual de Catalunya indica que s’han d’assenyalar els espais publicitaris als programes que emet la televisió pública.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.