Alberto Rodríguez reclama recuperar el seu escó un cop ha complert la condemna d’inhabilitació

L'exdiputat de Podem envia un escrit a Meritxell Batet remarcant que el Suprem li ha notificat tard el compliment de la pena

L'exdiputat de Podem, Alberto Rodríguez

L’exdiputat de Podem Alberto Rodríguez ha sol·licitat per escrit recuperar el seu escó al Congrés ara que ja ha complert la condemna que li va imposar el Tribunal Suprem per atemptar contra l’autoritat: un mes i mig de presó substituït per una multa de 540€, i la inhabilitació per al dret de sufragi. El mateix tribunal ha comunicat a l’exdiputat que la pena ja està complerta, motiu pel qual Rodríguez ha exigit a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, -qui li va retirar el seu escó-  que li retorni de manera “immediata”.

“Tenint present la inexistència de cap norma legal o constitucional que a vostè (en referència a Batet) l’habiliti per privar-me del meu càrrec de diputat electe, li sol·licito tingui a bé, sense més demores, restituir-me en el mateix en no existir ja cap pena pendent de complir”, assenyala Rodríguez en l’escrit que ha enviat, segons ha avançat elDiario.es. L’exdiputat de Podem, a més, remarca que el Suprem li va notificar amb retard el compliment de la pena, un fet que demana considerar.

“Tinguis en compte la tardana notificació del Tribunal Suprem, que, segons adjunto, m’ha informat el dia 23 de desembre que la condemna finalitza el 5 de desembre del present any“, afegeix Rodríguez en l’escrit. Segons explica, la seva intenció és “poder continuar exercint les tasques que li eren pròpies després d’haver estat escollit per més de 64.000 canaris i canàries”.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari