Què retreuen ara els independentistes a Pau Gasol?

Pau Gasol
Pau Gasol

L’independentisme -principalment, el mainstream processista- havia evitat fins fa no gaire la figura de Pau Gasol, el jugador de bàsquet català -i espanyol- més important de la història, que va ser l’encarregat de portar la bandera d’Espanya durant la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Londres 2012 i és un dels principals ambaixadors de l’esport espanyol a escala internacional.

Però després de 23 anys de carrera -18 dels quals amb gran èxit a l’NBA- i d’ençà del seu acte de comiat al Liceu, durant el qual va intervenir bàsicament en castellà i en anglès, ha començat a rebre crítiques per no militar en la causa nacional.

Aleshores se li va retreure que no intervingués en català i ara, nombrosos usuaris li giren en contra les paraules que ha piulat com a tribut a Desmond Tutu, l’arquebisbe i guanyador del premi Nobel de la pau pel seu activisme contra l’apartheid a Sud-àfrica, traspassat aquest diumenge.

La piulada amb què Gasol s’ha fet ressò d’una cita de Tutu -“Si ets neutral en situacions d’injustícia, has escollit el bàndol de l’opressor”-, ha desfermat una allau de reaccions que, en síntesi, li retreuen que ell ha adoptat, suposadament, aquesta mateixa actitud durant els anys del procés i, més en concret, durant l’1-O.

Un dels usuaris crítics amb Gasol ha estat el cantautor Cesk Freixas, que ha recuperat unes declaracions del basquetbolista de Sant Boi de Llobregat, del setembre del 2017, sobre la tensió entre l’independentisme i l’Estat central: “La meva posició és no posicionar-me”.

Freixas, a diferència de Gasol, si correspon a aquell perfil de personatge públic que el nacionalisme català solia definir amb l’adjectiu compromès.

(Visited 304 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari