La Fiscalia prorroga sis mesos totes les investigacions sobre la fortuna del rei emèrit

Les diligències sobre les presumptes comissions per l'AVE a la Meca i l'ús de targetes 'black' podrien dilatar-se fins al juny del 2022

Joan Carles I, durant el discurs d'abdicació
Joan Carles I, durant el discurs d'abdicació

La fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, ha concedit les pròrrogues sol·licitades per l’equip de fiscals que investiga el patrimoni de Joan Carles I, de manera que les tres línies d’investigació sobre l’assumpte podrien romandre obertes gairebé fins a l’estiu del 2022. Delgado ja va dilatar a principis de desembre les investigacions relatives a la fortuna que el rei emèrit hauria amagat a l’illa de Jersey, i ara ha fet el mateix amb les diligències referides a les presumptes comissions il·legals per l’adjudicació de l’AVE a la Meca i al suposat ús de targetes black sufragades per un empresari mexicà.

El termini d’aquestes dues darreres línies expirava abans que acabés aquest any i, a més, pel que fa a les presumptes comissions de l’AVE, la Fiscalia està pendent d’analitzar la documentació enviada des de Suïssa en resposta a una comissió rogatòria. Així, la pròrroga de sis mesos que ha concedit Delgado permetrà als fiscals estudiar aquesta informació, tot i que assenyalen que la idea és no esgotar el termini, sinó disposar d’un marge suficient.

Com es va conèixer a finals d’aquest estiu, es preveu que les diligències contra Joan Carles I s’acabin arxivant, ja que alguns dels presumptes delictes s’haurien comès quan el rei emèrit era inviolable, altres haurien prescrit i en altres casos es dona una falta de proves. A més, la Fiscalia ha considerat correctes les dues regularitzacions efectuades per l’exmonarca per un valor de 5 milions d’euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.