La CUP dona per fracassada la taula i insta a preparar un nou referèndum

Els anticapitalistes retreuen al president Aragonès no fixar un horitzó per exercir l'autodeterminació

El diputat de la CUP al Parlament Xavier Pellicer

Després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assenyalar en el discurs de Sant Esteve que el 2022 caldria “construir” alternatives al diàleg en cas que la negociació amb l’Estat no fructifiqui, el diputat de la CUP Xavier Pellicer s’ha preguntat avui: “Quantes evidències més necessita per abandonar la via del pacte?”.

Pellicer ha indicat que cal “treballar per generar les condicions per l’autodeterminació” a través d’una “agenda pròpia” que no estigui supeditada al PSOE ni tampoc al govern espanyol.

Aprofitant la compareixença, el diputat de la CUP també ha estat molt crític amb la renovació de càrrecs pactada la setmana passada entre ERC, Junts i el PSC, que afecten la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), la Sindicatura de Greuges, l’Agència Catalana de Protecció de Dades (ACPD), la Sindicatura de Comptes i el Consell de Garanties Estatutàries (CGE). Pellicer ha indicat que l’acord perpetua les dinàmiques “partidistes”, i ha alertat que, en el cas de la CCMA, s’hi pot “amagar la intenció de retallar-la” en lloc de convertir-la en “referent”.

La formació anticapitalista també ha anunciat que ha registrat un escrit on sol·licita la compareixença del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per valorar les mesures més restrictives de drets preses pel Govern de la Generalitat per aturar la sisena onada de covid, i per explicar quina és la idoneïtat d’aquestes per reduir els contagis, a banda de saber quins resultats ho han avalat.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari