Estudien reduir les quarantenes de positius de covid-19 asimptomàtics

La mesura, aplicada en altres països, ve motivada pel temor a la paràlisi econòmica i el col·lapse sanitari

Prova de covid 19

Algunes comunitats espanyoles han demanat que, davant l’allau de contagis que està provocant la variant òmicron, en la reunió de demà del Consell Interterritorial de Salut es discuteixi la reducció de les quarantenes que han de fer els contactes estrets positius sense símptomes, dels deu dies actuals a cinc, com estan fent altres països.

La portaveu de l’Executiu, Isabel Rodríguez, assegura que qualsevol decisió es prendrà sobre la base del “rigor dels equips tècnics” i es mostra, en qualsevol cas, cauta amb les decisions que prenen les autonomies per contenir la pandèmia: “Nosaltres donem suport des del govern a les comunitats en la presa de decisions, perquè són les que millor coneixen la situació tant assistencial com de la mateixa evolució de la pandèmia”.

Ara fa una setmana la Comissió de Salut Pública va prendre una decisió oposada a la del Govern en rebutjar les quarantenes obligatòries per als contactes estrets vacunats. Segons els acords de la Comissió, durant el període de deu dies després de l’últim contacte amb un cas confirmat “s’han de limitar les seves activitats a les essencials, reduint tot el possible les seves interaccions socials, seguir escrupolosament les mesures de prevenció com l’ús de màscares i realitzar una vigilància estreta davant la possible aparició de símptomes compatibles”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.