Salut estima que la vacunació ha evitat 10.000 morts a Catalunya

A un any de l'inici de la vacunació a Catalunya ja s'han posat més de 13 milions de dosis

La primera vacunada contra la covid-19 a Catalunya Josefa Pérez a la residència Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat. Imatge del 27 de desembre de 2020. (Horitzontal)

La vacunació contra la covid-19 ha evitat entre 10.000 i 13.000 ingressos a les UCI dels hospitals catalans i també prop de 10.000 morts, segons ha informat el Departament de Salut. Ho han dit aquest dilluns amb motiu del primer any de vacunació a Catalunya.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, també ha precisat que els 13,2 milions de vacunes punxades han previngut quasi 400.000 contagis i unes 80.000 hospitalitzacions. “Ha estat el repte més important de la nostra història recent”, ha dit durant l’acte de reconeixement als professionals vinculats a la vacunació.

Aquest dilluns ha fet un any de l’inici del procés de vacunació a Catalunya, però malgrat que s’han posat més de 13 milions de dosis, el coronavirus torna a agafar força, empès per la variant òmicron, i han tornat les mesures dràstiques com el toc de queda o el tancament de l’oci nocturn.

La vacunació contra el coronavirus a Catalunya va donar el tret de sortida el 27 de desembre del 2020 a la Residència Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat. El moment es va rebre amb l’emoció que suposava arrencar la campanya d’immunitzacions. La Josefa Pérez va ser la protagonista absoluta del dia. Ella mateixa va explicar que no havia tingut cap dubte per vacunar-se: “No he tingut cap dubte, porto temps dient que jo volia vacunar-me”.

Ara la Josefa ja té les tres dosis. Des de llavors, se n’han posat més de 13.400.000 a tot el país. Això es tradueix en més de sis milions de catalans immunitzats ara mateix, un 76% de la població. En paral·lel, les dosis de reforç continuen augmentant i ja la porten més d’un 1.700.000 ciutadans.

Per commemorar la primera punxada de la vacuna, aquest matí s’ha fet un acte de reconeixement als sanitaris a la Fira de Barcelona, sota el lema “Gràcies per formar part de la solució”. Hi ha participat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, acompanyat de Cabezas, a banda de representants de metges, infermers i tècnics que han format part del procés de vacunació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.