L’oci nocturn reclama al TSJC poder reobrir per cap d’any

Més de 50 associacions i gremis atribueixen al govern mesures injustificades i desproporcionades

Festa de Cap d'Any
Festa de Cap d'Any

Foto: Moog

Els sectors de l’oci nocturn i la restauració ha presentat aquest dilluns un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra les darreres restriccions anticovid aplicades pel govern de la Generalitat, entre les quals hi ha el tancament de les discoteques, el toc de queda que s’aplica a 125 municipis i la limitació d’aforaments als negocis de l’hostaleria.

Les entitats d’aquests sectors argumenten que les mesures del govern català causen als negocis un perjudici irreparable en aquestes dates, que han xifrat en unes pèrdues de 730 milions per a la restauració i de 80 milions per a l’oci nocturn.

Més d’una cinquantena d’associacions i gremis han atribuït al govern, a través d’un comunicat, l’adopció de mesures injustificades i desproporcionades, esgrimint que la situació als hospitals no és alarmant, que les dades de la quarta onada estan frenant i que no s’han produït recentment brots originats a establiments dedicats a l’oci nocturn i restauració.

Així mateix, han alertat que el tancament de l’oci nocturn durant la revetlla de cap d’any pot provocar la proliferació de problemes de convivència en l’espai públic, de festes il·legals i de desplaçaments descontrolats de joves. El recurs presentat al TSJC reclama que es modulin “els contrasentits” que atribueixen aquests sectors a les decisions del govern català.

Entre les entitats que s’estan movent per salvar el negoci de la revetlla de cap d’any hi ha la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon), la Plataforma d’Empresaris Afectats per la covid-19 (Peacovid-19), l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), el Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província, l’Asociación Española de DJs y Productores (AEDYP), el Gremi de Restauració de Barcelona, la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), el Gremi d’Hostaleria de Tarragona i el Gremi d’Hostaleria de Lleida.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.