L’ANC compta amb set milions d’euros per fer ‘lobby’ a Brussel·les

La xifra està relacionada amb les diverses reunions que l'entitat ha mantingut amb personal de la UE

Manifestació de l'11-S
Manifestació de l'11-S

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) disposa de 7 milions d’euros per fer lobby a Brussel·les a favor de l’independentisme català. Segons ha publicat Vozpópuli, la xifra es troba en el portal de transparència de la Unió Europea i reflecteix el pressupost de l’organització del 2019, unes despeses relacionades amb la celebració de reunions i trobades amb el personal de Brussel·les per tal d’afavorir els interessos del lobby en qüestió, en aquest cas l’ANC.

La web de transparència recull l’objectiu de l’entitat independentista, presidida per Elisenda Paluzie, i explica que es basa en “promoure les condicions socials i polítiques necessàries per aconseguir un Estat català independent, de dret, social i democràtic”. Afegeix també que busca “reunir totes les persones que treballen per objectius similars als de l’ANC: agrupacions, moviments socials, partits polítics o particulars”, i que vol “facilitar, impulsar i acollir tota mena d’iniciatives democràtiques enfocades a l’assoliment dels objectius anteriors”.

Formar lobby és una pràctica molt habitual entre les grans empreses, les quals busquen exercir pressió sobre la Unió Europea per afavorir els seus propis interessos. És el cas, per exemple, de Telefònica i del Banc Santander, els quals van invertir 1,5 milions i 700.000 euros, respectivament, en l’exercici del 2019, segons les dades del portal de transparència.

(Visited 227 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari