Els positius en test d’antígens seran vàlids sense reconfirmar al CAP

Salut demana no anar al CAP si s'és asimptomàtic o es té símptomes lleus, si es dona positiu en un test d'automostra

Per descongestionar l’atenció primària, Salut ha decidit que un positiu detectat en un test d’antígens d’automostra —com els que es venen a les farmàcies— ja es donarà per vàlid. No serà necessari reconfirmar-lo al CAP amb una altra prova.

Per això, des de l’Institut Català de la Salut demanen, si es dona positiu en un test d’automostra, no anar al centre d’atenció primària si s’és asimptomàtic o es té símptomes lleus de la covid.

El que s’ha de fer, informen, és contactar amb el CAP per telèfon o per via telemàtica per comunicar el positiu. També ho poden fer al web citasalut.gencat.cat. Si el pacient empitjora i té símptomes greus de la covid, sí que es recomana anar al CAP o trucar al 112.

Després d’informar del cas positiu de covid, la persona contagiada rebrà un SMS amb l’enllaç de contactecovid.cat en què podrà informar quins són els seus contactes estrets. A través d’aquest missatge també podrà tramitar la baixa laboral en el cas que ho necessiti.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.