Qui es frega les mans amb el nomenament de Xevi Xirgo com a president del CAC?

Xevi Xirgo al costat del llibre que ha escrit amb Carles Puigdemont

Ferran Rodés, la Fundació Carulla, Antoni Bassas i els altres accionistes del diari ARA. El Punt Avui s’ha mantingut els darrers anys gràcies a les subvencions i la publicitat institucional que ha anat bolcant el govern de la Generalitat i altres administracions públiques governades pel pujolisme i els seus hereus. Tot i així, ha passat per moments crítics que s’han salvat, precisament, gràcies als cops de mà que li ha donat el govern de la Generalitat. Un d’aquests moments va ser quan Hermes Comunicacions, el grup editor del diari es va vendre El Punt Avui TV, que era un pou sense fons. També va haver de tancar la redacció de Barcelona i mantenir només la seu del diari a Girona. El 2018 va acomiadar el 20% de la plantilla i va rebaixar el sou dels que van continuar treballant-hi.

El Punt Avui és més un diari gironí que d’àmbit català. Les seves vendes han caigut en picat i es situen en uns 15.000 exemplars diaris, si fa no fa els mateixos que ven l’ARA. El diari que dirigeix Xevi Xirgo s’aguanta pel milió d’euros aproximat que cada any ingressa com ajuts i anuncis del govern de la Generalitat. La marxa anunciada de Xirgo a la presidència del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) pot ser el cop definitu a la continuïtat del diari.

El món independentista té dos diaris per triar. Els partidaris d’ERC opten per l’ARA, els de Carles Puigdemont i el seu partit Junts ho fan per El Punt Avui. Des de l’ARA confien que aviat no tinguin competència en l’espai independentista pel que fa a la premsa escrita diària.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.