El nou servei de canguratge de l’Ajuntament de Barcelona atén uns 400 nens des d’octubre

El 58% de les famílies recorren a Concilia per motius laborals i un 10% "per a tenir un respir"

Foto: Ajuntament de Barcelona

El servei de canguratge municipal de Barcelona, Concilia, ha atès des de d’octubre i fins al 20 de desembre a 398 infants diferents en un total de 2.984 actuacions. En els últims tres mesos, l’Ajuntament ha inclòs en el programa a la franja d’edat d’1 a 3 anys i, segons les xifres, “els resultats avalen la idoneïtat de l’ampliació”, destaca el Consistori en un comunicat.

Concilia va atendre l’any passat 611 infants en un total de 7.819 serveis. Així, en tres mesos, ja s’ha prestat ajuda al 65% de les famílies del període anterior i s’ha realitzat un 38% de les actuacions.

Des d’octubre, les mares i pares que han hagut de recórrer al servei ho han fet en un 58% dels casos per motius de conciliació laboral. A més, un 11% ho ha fet per formació, un 10% per a tenir un moment de respir i un 7% per a afrontar una situació inesperada.

El servei de cangur municipal compta amb 396 famílies inscrites. D’elles, 368 tenen la mare com a persona de referència mentre que en 28 casos, els pares són els referents. El 58% de les famílies són monomarentals i el 57%, famílies sense xarxa.

En l’últim trimestre, el 8,9% de les actuacions que ha dut a terme Concilia han estat d’infants d’entre 1 i 3 anys -l’última franja inclosa-, mentre que 10,9% ha estat per a atendre menors amb necessitats educatives especials. El servei s’ofereix en 19 barris de la ciutat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.