El Govern distribuirà copes menstruals gratuïtes a les adolescents en els instituts

El pla pilot començarà a la primavera i per al pròxim curs s'espera estendre'l a tots els centres educatius

El Govern repartirà copes menstruals i altres productes reutilitzables de manera gratuïta a les adolescents en alguns instituts catalans a partir de la primavera. Així ho ha anunciat en una entrevista amb Europa Press la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha explicat que es tracta d’una prova pilot amb l’objectiu d’estendre l’acció a tots els centres escolars a partir del pròxim curs.

“Volem garantir el dret a l’equitat menstrual en el marc d’una Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius“, ha dit Verge. El lliurament dels productes d’higiene femenina anirà acompanyat d'” informació sobre el propi cos i la menstruació, vinculada als drets sexuals i reproductius”.

L’Estratègia dissenyada per Igualtat i Feminismes en col·laboració amb altres conselleries pretén millorar l’educació afectiva i sexual que reben els joves en els centres escolars des de diversos fronts. Comunes a tots ells són les eines digitals, que la consellera Verge considera que tenen un doble vessant: una part positiva respecte a la difusió de la informació i la conscienciació, i una de negativa quant a pràctiques com l’assetjament o el sexting.

“La violència masclista també es pot canalitzar a través d’aquestes eines i, per tant, es desenvoluparà un treball específic en sexualitat i educació sexoafectiva perquè les relacions afectives es construeixin des de la igualtat, el respecte i la llibertat”, assenyala Verge.

La informació que rebin els adolescents anirà destinada a “trencar tabús entorn de la menstruació i la masturbació i a evitar que el porno sigui un referent quant a sexualitat per als joves”, explica la consellera. Tot això, perquè “tinguin informació veraç de com protegir-se d’infeccions, embarassos i tenir relacions sanes i basades en la igualtat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.