El Govern distribuirà copes menstruals gratuïtes a les adolescents en els instituts

El pla pilot començarà a la primavera i per al pròxim curs s'espera estendre'l a tots els centres educatius

El Govern repartirà copes menstruals i altres productes reutilitzables de manera gratuïta a les adolescents en alguns instituts catalans a partir de la primavera. Així ho ha anunciat en una entrevista amb Europa Press la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha explicat que es tracta d’una prova pilot amb l’objectiu d’estendre l’acció a tots els centres escolars a partir del pròxim curs.

“Volem garantir el dret a l’equitat menstrual en el marc d’una Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius“, ha dit Verge. El lliurament dels productes d’higiene femenina anirà acompanyat d'” informació sobre el propi cos i la menstruació, vinculada als drets sexuals i reproductius”.

L’Estratègia dissenyada per Igualtat i Feminismes en col·laboració amb altres conselleries pretén millorar l’educació afectiva i sexual que reben els joves en els centres escolars des de diversos fronts. Comunes a tots ells són les eines digitals, que la consellera Verge considera que tenen un doble vessant: una part positiva respecte a la difusió de la informació i la conscienciació, i una de negativa quant a pràctiques com l’assetjament o el sexting.

“La violència masclista també es pot canalitzar a través d’aquestes eines i, per tant, es desenvoluparà un treball específic en sexualitat i educació sexoafectiva perquè les relacions afectives es construeixin des de la igualtat, el respecte i la llibertat”, assenyala Verge.

La informació que rebin els adolescents anirà destinada a “trencar tabús entorn de la menstruació i la masturbació i a evitar que el porno sigui un referent quant a sexualitat per als joves”, explica la consellera. Tot això, perquè “tinguin informació veraç de com protegir-se d’infeccions, embarassos i tenir relacions sanes i basades en la igualtat”.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari