Els treballadors de la neteja aniran a la vaga en tres districtes de Barcelona del 5 al 7 de gener

La secció de CCOO de l'empresa CESPA pararà a Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi per a reclamar diverses millores

La secció sindical de CCOO de l’empresa CESPA, una de les encarregades dels serveis de neteja de la ciutat de Barcelona, ha convocat una vaga els dies 5, 6 i 7 de gener en els districtes de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. Així ho han decidit els treballadors en assemblea després que l’adjudicatària no hagi donat resposta a les seves reivindicacions.

CCOO denuncia que CESPA no reconeix la categoria professional de molts treballadors i treballadores que fan tasques de rang superior a les que tenen assignades. Malgrat que l’empresa sí que paga per aquests serveis, no els assumeix ni formalitza.

A més, la plantilla de CESPA li demana a l’empresa més facilitats per a conciliar la vida familiar i la laboral. Entre altres demandes, critiquen que se’ls faci treballar els dies 24 i 31 de desembre en horari nocturn, cosa que, diuen, no succeeix en altres adjudicatàries del sector.

Malgrat l’arribada de l’hivern, CCOO denuncia que CESPA no els ha fet arribar als treballadors la roba d’abric ni altres equips necessaris per a dur a terme la seva labor professional en les condicions adequades. Finalment, reivindiquen així mateix que es desencalli la signatura del conveni i l’actualització salarial que tenen pendent des del 2019.

Si CESPA no s’avé a negociar, avisa CCOO, la vaga començarà el 5 de gener a les 12.00 h i tindrà una durada de 48 hores.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.