Els científics donen per acabada l’erupció del volcà de La Palma

El Pevolca ha acreditat que el Cumbre Vieja acumula deu dies sense activitat

L’erupció del volcà Cumbre Vieja de l’illa de La Palma s’ha donat per finalitzada. Així ho han anunciat aquesta tarda els experts del Pla de Prevenció de Risc Volcànic de Canàries, Pevolca, el director del qual, Julio Pérez, ho ha afirmat de manera clara: “L’erupció ha acabat”.

La fi de l’erupció no comporta, no obstant això, la fi de l’emergència després de 85 dies d’activitat, un temps que el director del Pevolca ha qualificat de “tardor volcànica”. Els experts en vulcanologia han advertit que alguns perills associats al fenomen volcànic es poden mantenir en el temps, igual que es podria produir la reactivació magmàtica en Cumbre Vieja.

L’activitat del volcà de La Palma es va iniciar el passat 19 de setembre i no es va detenir fins al 13 de desembre. Un total de 85 dies en què, de manera pràcticament contínua, ha emès gasos, cendres i lava que han destrossat centenars d’habitatges i propietats i han canviat la morfologia de l”illa bonica’.

El Govern de Canàries xifra en uns 850 milions d’euros els danys provocats per l’erupció. Ara, tal com ha afirmat Julio Pérez, qui també ha fet de portaveu de l’Executiu illenc, els seus esforços es podran destinar a rehabilitar “plenament” les zones destruïdes perquè les famílies afectades puguin recuperar una certa normalitat en les seves vides.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari