Els científics donen per acabada l’erupció del volcà de La Palma

El Pevolca ha acreditat que el Cumbre Vieja acumula deu dies sense activitat

L’erupció del volcà Cumbre Vieja de l’illa de La Palma s’ha donat per finalitzada. Així ho han anunciat aquesta tarda els experts del Pla de Prevenció de Risc Volcànic de Canàries, Pevolca, el director del qual, Julio Pérez, ho ha afirmat de manera clara: “L’erupció ha acabat”.

La fi de l’erupció no comporta, no obstant això, la fi de l’emergència després de 85 dies d’activitat, un temps que el director del Pevolca ha qualificat de “tardor volcànica”. Els experts en vulcanologia han advertit que alguns perills associats al fenomen volcànic es poden mantenir en el temps, igual que es podria produir la reactivació magmàtica en Cumbre Vieja.

L’activitat del volcà de La Palma es va iniciar el passat 19 de setembre i no es va detenir fins al 13 de desembre. Un total de 85 dies en què, de manera pràcticament contínua, ha emès gasos, cendres i lava que han destrossat centenars d’habitatges i propietats i han canviat la morfologia de l”illa bonica’.

El Govern de Canàries xifra en uns 850 milions d’euros els danys provocats per l’erupció. Ara, tal com ha afirmat Julio Pérez, qui també ha fet de portaveu de l’Executiu illenc, els seus esforços es podran destinar a rehabilitar “plenament” les zones destruïdes perquè les famílies afectades puguin recuperar una certa normalitat en les seves vides.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.