La Fiscalia demana que no s’autoritzi el toc de queda ni les limitacions en les reunions

Considera que són mesures “que no han estat degudament motivades ni són idònies i necessàries”

La Fiscalia es mostra contrària al fet que Catalunya torni a aplicar el toc de queda nocturn en els municipis amb major incidència de contagis per covid-19 i a la prohibició de reunions de més de deu persones. Segons ha avançat elDiario.es, el Ministeri Públic ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que no autoritzi, aquest dijous, aquestes mesures que proposa la Generalitat de Catalunya.

En l’escrit que ha enviat la Fiscalia al TSJC es diu que el què demana l’executiu català “són unes mesures intenses, restrictives i generalitzades, que no han estat degudament motivades ni són idònies i necessàries”, afegint que els arguments defensats per l’executiu de Pere Aragonès són una “incongruència”.

El fiscal defensa que el toc de queda i la limitació de reunions són restriccions que afecten els drets fonamentals de llibertat de circulació, de reunió, intimitat familiar i igualtat. Segons el fiscal, això exigeix valorar si els arguments sanitaris aportats pel govern català “estan degudament motivats i són adequats i necessaris” per fer front a l’augment de la incidència o un possible col·lapse del sistema sanitari.

La Fiscalia conclou que no es compleixen “les condicions” epidemiològiques per a aplicar el toc de queda i la limitació de fins a deu persones en les reunions. El Ministeri Públic diu que “no n’hi ha prou amb meres consideracions de prudència i protecció” en referència a l’informe aportat per la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.