El TSJC accepta el toc de queda i el màxim de deu persones en reunions

La Fiscalia s'havia oposat a les mesures plantejades pel govern de la Generalitat

La Guàrdia Urbana de Barcelona controla el compliment del toc de queda nocturn
La Guàrdia Urbana de Barcelona controla el compliment del toc de queda nocturn

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat les noves mesures proposades pel govern de la Generalitat per frenar els contagis de la sisena onada de la pandèmia i l’impacte de la variant òmicron de la covid-19: el toc de queda, la limitació a deu persones de les trobades familiars, el tancament de l’oci nocturn, i el màxim del 70% d’aforament en comerços, gimnasos, instal·lacions culturals, instal·lacions on es practiqui esport federat i cerimònies religioses.

La secció tercera de la sala contenciosa administrativa del TSJC conclou que les mesures que vol aplicar la Generalitat són idònies, proporcionals i justificades, considerant la incidència actual de la pandèmia i el que, previsiblement, durant les festes de Nadal s’incrementarà la interacció i la dificultat de mantenir distàncies de seguretat.

Aquesta resolució no s’ha alineat amb el criteri de la Fiscalia, que defensava que les noves mesures plantejades pel govern català són “restrictives i generalitzades”, i que “no han estat degudament motivades ni són idònies i necessàries”.

El toc de queda afectarà, entre la 1 i les 6 de la matinada, 125 municipis catalans que tenen més de 10.000 habitants i presenten una incidència acumulada de més de 250 casos per cada 100.000 habitants durant la darrera setmana, o es troben envoltats de municipis amb aquesta incidència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.