Vilagrà empeny Pere Aragonès a anar a La Palma

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va assistir, sense gaires expectatives, a la reunió preparatòria de la Conferència de Presidents convocada pel govern espanyol. El mes de gener se celebrarà a l’illa canària de La Palma la reunió entre l’executiu de Pedro Sánchez i els presidents de les comunitats autònomes, i la trobada a la qual va assistir Vilagrà havia de servir per treballar els temes que es tractaran en aquesta conferència.

Lluny del que s’esperava inicialment, no s’hi va trobar cap hostilitat i va veure que potser s’hi parlarà del model de finançament autonòmic. Amb aquest panorama, fonts de Palau de la Generalitat expliquen que Vilagrà està intentant convèncer el president, Pere Aragonès, perquè vagi a la reunió, si finalment l’ordre del dia inclou temes econòmics.

Vilagrà busca més pes polític. Les últimes persones que han ocupat el seu càrrec tenien un perfil més públic, eren portaveus del Govern i exercien un poder, delegat del president, que ara ella no té. És per això que des del seu equip estan dissenyant una estratègia perquè Vilagrà comenci a guanyar pes dins i fora del Govern, més enllà de la tasca discreta de coordinació dels departaments.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari