PSC, ERC i Junts es reparteixen els càrrecs de la CCMA i el CAC i relleven Ribó per Giménez-Salinas a la Sindicatura

Rosa Romà presidirà la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Xevi Xirgo el Consell Audiovisual de Catalunya

Esther Giménez-Salinas

PSC, ERC i Junts per Catalunya han acordat la renovació de part dels òrgans de designació parlamentària que quedaven pendents. Entre aquests figuren la sindicatura de Greuges, que fins ara ocupava Rafael Ribó i que passarà a estar encapçalada per l’advocada Esther Giménez-Salinas, i la CCMA, que presidirà la publicista Rosa Romà. Els tres partits han acordat també situar al capdavant del Consell de l’Audiovisual de Catalunya el periodista i actualment director de El Punt Avui, Xevi Xirgo, mentre que l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades quedarà en mans de l’exconsellera de Governació Meritxell Borràs.

Pel que fa a la CCMA la vicepresidència quedarà en mans de l’exconsellera de Cultura Àngels Ponsa, mentre que integraran el Consell Lluís Garriga, Gemma Ribas, Lluís Noguera, Carme Figueras i Pep Riera. La nova presidenta ha estat escollida a proposta d’ERC igual que Noguera, mentre que Ponsa i Riera són proposta de Junts, i el PSC ha designat els periodistes Garriga, Ribas i Figueras.

Els nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio seran escollits per concurs. Amb tot, l’acord entre els dos partits de Govern situaria la direcció de TV3 en l’òrbita d’ERC i la de Catalunya Ràdio i de l’agència de notícies ACN en la de Junts. El nom de la directora de l’Ara, Esther Vera, ha estat un dels que s’apunta per encapçalar al televisió pública.

El nomenament de Xirgo com a president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha estat a proposta de Junts, mentre que la resta de membres del consell s’han repartit a parts iguals entre PSC i ERC: Rosa Maria Molló, Miquel Miralles, Laura Pinyol i Enric Casas.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.