Mascareta obligatòria a l’aire lliure

Sánchez anuncia als presidents autonòmics el retorn, sis mesos després, d'aquesta mesura de protecció generalitzada

Mascaretes

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat als presidents de les comunitats autònomes que tornarà a ser obligatori portar mascareta en espais exteriors, una mesura que aprovarà aquest dijous per decret el Consell de Ministres i que ja s’havia aplicat fins al passat 26 de juny.

La recuperació d’aquesta mesura de protecció era una petició de vuit governs autonòmics, els de la Comunitat Valenciana, el País Basc, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Navarra i Galícia, per afrontar la sisena onada de la pandèmia de la covid-19.

De la conferència de presidents, celebrada telemàticament aquest dimecres, també sorgeixen el permís del govern central perquè els centres sanitaris puguin contractar personal jubilat i professionals especialistes titulats fora d’Europa, i el reforç de la campanya de vacunació amb el suport de l’exèrcit.

L’objectiu és que el 80% de les persones de 60 a 69 anys hagi rebut la tercera dosi abans del 2022 -un 61% la tenen ara-, que el 80% de persones de 50 a 59 anys l’hagi rebut la setmana del 24 de gener, i que el 80% de persones de 40 a 49 anys la rebi la primera setmana del març. Pel que fa a la vacunació dels nens, l’objectiu és que un 70% ja hagin rebut la primera dosi la setmana del 7 de febrer i que s’hagi administrat la segona al mateix percentatge a mitjans d’abril.

D’altra banda, Sánchez ha anunciat l’emissió d’autoritzacions temporals per permetre la venda de tests d’antígens d’ús professional en farmàcies per facilitar-ne l’accés a la població.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari