Les penyes comencen a inclinar la batalla contra Laporta al seu favor

El perfil dels cantors del laportisme, aquests joglars de Twitter capaços de tot per tal de continuar xuclant de la mamella, semblen tallats per un mateix patró insensible, ignorant i d’un barcelonisme més que dubtós com és el cas de qui signa, covardament, Allegro Misantroppo, un d’aquests rosegadors de la xarxa que, com a prova inequívoca de la seva filiació i beneficiari de la causa, actua de tant en tant en el programa Què t’hi jugues? (SER), un dels bastions de l’aparell mediàtic controlat des del club.

Mancat de més imaginació, però sobretot del més mínim coneixement de les veritables arrels del barcelonisme i l’estructura social de base, aquesta majoria que avui viu exclosa de la cort laportista, privilegiada, bonificada i afavorida amb entrades, viatges, prebendes, influències i pitances com aquests Allegro Misantroppo, que voletegen al voltant del president i del seu cercle, l’ha portat a reflexionar sobre les penyes amb aquesta frivolitat i estultícia pròpia dels de la seva casta.

“Segons la Confederació Mundial de Penyes del Barça representen a 1.250 penyes que aglutinen a 170.000 barcelonistes i 18.500 socis. Però l’any passat al Congrés Mundial només van ser capaços de donar 5.000 € al Banc dels Aliments. 0,029€ per cap. Generositat sense límits”, ha escrit amb l’única intenció de riure’s de les penyes en la mateixa línia que el president, i així sentir-se victorejat i aplaudit pels seus.

No content amb aquesta graciosa referència, insultant per a qualsevol persona que simplement ajuda als altres, però sobretot indignant i repulsiu per als qui molts dies no tenen menjar a taula ni per a ells ni per als seus fills, el tuiter del laportisme ha afegit: “O 4€ per Penya, com us agradi més. No soc el tipus de persona que es dediqui habitualment a avergonyir a la gent per no ser prou solidària però recordeu aquesta xifra quan en les properes setmanes intentin netejar la seva imatge amb accions d’aquest tipus”.

Incapaç de contenir-se, ha seguit el fil rematant la feina amb aquesta proverbial i inoportuna habilitat per a l’insult: “En una acció similar en el passat també van recollir 800 kg d’aliments. 640 grams d’aliments per Penya. Ah, i tingueu present que aquesta gent per conveni es finança amb el 0,34% del pressupost del Barça: entre 2 i 3 M€ anuals”.

Un reflex i un resum de què es diu i es comenta en aquest nucli dur de Joan Laporta al qual tots segueixen cegament i, si els hi és possible, van més enllà, com és el cas del referit tuiter al qual no s’hauria de donar més importància ni protagonisme sinó assenyalar-lo com a referència del tarannà, conducta, falta de respecte i desvergonyiment desenvolupat amb relació a les penyes.

Resulta evident que les al·lusions no són gratuïtes sinó repetides, gens originals, replicades pels qui, com la junta de Laporta, veuen en la Confederació Mundial un enemic en forma de contrapoder molt capaç d’orientar l’opinió i el vot d’almenys 18.000 barcelonistes socis i un nombre major de seguidors que supera la pròpia massa crítica social del club.

La pallassada, per voler ser més antipenyes que el mateix Laporta, es produeix quan algú intenta fer mèrits a força de fotre’s de milers de barcelonistes de cor, com si no tinguessin dret a ser-ho, vorejant la xenofòbia i el totalitarisme.

Maldat i burrades al marge, la desinformació aboca a aquests com l’Allegro Misantroppo, que a més no són capaços de donar la cara, a l’abisme del ridícul, doncs, per exemple, la campanya del Banc dels Aliments és local, no estatal ni internacional, cosa que significa que no es poden dividir aquestes quantitats pel total del nombre de penyes. A més, cada penya desenvolupa, des del seu nivell i possibilitats, programes propis de solidaritat que, si es quantifiquessin en total, per varietat, sensibilitat i compromís, estremirien als milions de barcelonistes que tampoc coneixen al detall els enormes esforços que fan els penyistes per oferir la millor imatge del FC Barcelona en qualsevol racó del món amb milers d’accions solidàries.

Accions que, per descomptat, no recull cap estadística, però que expliquen aquests 400 milions de seguidors del Barça en tot el planeta. Les penyes, a més, van veure els seus centres i locals tancats i inoperatius per la covid al llarg de la temporada anterior, obligades a celebrar el Congrès de Penyes només de manera virtual. I, així i tot, posar-li sorna i menyspreu al fet de recaptar aliments només pot catalogar-se com una forma abominable d’aconseguir ‘likes’.

Finalment, la qüestió del finançament ja és pura intoxicació i perversitat, perquè el mateix Laporta va haver de callar a l’assemblea quan el tresorer de la Confederació Mundial el va desafiar al fet que ensenyés els comptes. El president degué callar i no anar més enllà per la senzilla raó que la Confederació no toca un euro de les quotes del carnet de penyista, que es lliuren al club, ni de les aportacions dels patrocinadors, aquest 0,34% que es va fixar per conveni, però que mai s’ha liquidat fins ara en els sis anys de vida de la Confederació, que tampoc ha gastat un euro de més en estructura del que ja gastava el club en el servei d’atenció a les penyes, en funcionament des del 2010 sota la presidència de Laporta.

Li agradi o no als que toquen la lira al costat de Laporta, com aquest tuiter, les penyes produeixen un ingrés d’uns 8-10 milions d’euros anuals i que, de mitjana, han gastat no més de 0,6 milions en l’organització del Congrés Mundial, les trobades territorials i el foment de la cohesió i funcionament d’una estructura absolutament democràtica i independent de la directiva de torn. Això sí li fa mal als laportistes.

El pitjor, amb tot, està per arribar, perquè la batalla de fons iniciada per la directiva s’està inclinant a favor de la Confederació, dels seus drets estatutaris reconeguts i de la fermesa i validesa d’aquest conveni que, per les últimes notícies, la directiva està pensant a reconèixer com una manera de suavitzar la relació i començar a admetre que no té massa sentit organitzar una estructura paral·lela de penyes.

La Confederació va guanyar la batalla assembleària i aquest és, indubtablement, un altre argument contra aquest absurd col·lectiu antipenyes que, com la junta de Laporta, només pensen en servir-se dels estatuts i dels acords assemblearis si juguen a favor seu. Un col·lectiu que no destaca, en efecte, ni pel sentit de la convivència, de la diversitat, del respecte i la democràcia.

Però per a això està Twitter, perquè els petits feixistoides, intolerants i sectaris amb el barcelonisme del carrer, se sentin com a herois, igual que fa Allegro Misantroppo, un altre laportista covard i petit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.