La JEC dona 10 dies a Borràs per comunicar la decisió sobre Juvillà

La Junta Electoral Central exigeix saber si retira l'escó al diputat de la CUP, condemnat a inhabilitació pel TSJC

Juvillà parlant amb Borràs

La Junta Electoral Central (JEC) ha demanat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que en el termini de deu dies els comuniqui “les decisions, resolucions o qualsevol altra mesura” que hagi adoptat en relació amb el cas del diputat de la CUP Pau Juvillà, i li dona el mateix període per presentar al·legacions.

En l’acord adoptat aquest dimecres, encara no resol les peticions de PP, Vox i Ciutadans de retirar-li l’acta per la sentència del TSJC que el condemna a sis mesos d’inhabilitació, però cita jurisprudència que va en aquesta direcció.

Juvillà va ser condemnat pel TSJC a sis mesos d’inhabilitació a càrrec públic per desobediència, precisament a la JEC, perquè no va retirar els llaços grocs de la finestra del despatx que el grup anticapitalista tenia a La Paeria de Lleida, en període electoral el 2019. Juvillà va defensar que exercia el seu dret a la llibertat d’expressió.

El 16 de desembre passat, la Comissió de l’Estatut dels Diputats amb els vots de Junts, ERC, la CUP, el PSC i comuns va acordar de mantenir l’escó a Juvillà fins que la sentència no sigui ferma, tal com recull el reglament de la cambra catalana.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari