La JEC dona 10 dies a Borràs per comunicar la decisió sobre Juvillà

La Junta Electoral Central exigeix saber si retira l'escó al diputat de la CUP, condemnat a inhabilitació pel TSJC

Juvillà parlant amb Borràs

La Junta Electoral Central (JEC) ha demanat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que en el termini de deu dies els comuniqui “les decisions, resolucions o qualsevol altra mesura” que hagi adoptat en relació amb el cas del diputat de la CUP Pau Juvillà, i li dona el mateix període per presentar al·legacions.

En l’acord adoptat aquest dimecres, encara no resol les peticions de PP, Vox i Ciutadans de retirar-li l’acta per la sentència del TSJC que el condemna a sis mesos d’inhabilitació, però cita jurisprudència que va en aquesta direcció.

Juvillà va ser condemnat pel TSJC a sis mesos d’inhabilitació a càrrec públic per desobediència, precisament a la JEC, perquè no va retirar els llaços grocs de la finestra del despatx que el grup anticapitalista tenia a La Paeria de Lleida, en període electoral el 2019. Juvillà va defensar que exercia el seu dret a la llibertat d’expressió.

El 16 de desembre passat, la Comissió de l’Estatut dels Diputats amb els vots de Junts, ERC, la CUP, el PSC i comuns va acordar de mantenir l’escó a Juvillà fins que la sentència no sigui ferma, tal com recull el reglament de la cambra catalana.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.