La dimissió per sorpresa del ministre Castells

Manuel Castells va abandonar, per voluntat pròpia i al·legant motius de salut, el ministeri d’Universitats la setmana passada. La seva dimissió va arribar per sorpresa i, segons fonts properes, eren molt pocs els que sabien les seves intencions als entorns polítics dels comuns, que van ser els que el van proposar. Tot i això, en saber que pensava abandonar la seva carrera política, els pocs dirigents d’En Comú Podem que estaven al cas no van amagar que la decisió els alleujava políticament. I és que la quota dels comuns al govern espanyol no estava fent un paper polític precisament potent.

Quan se’l va nomenar, Ada Colau i els seus esperaven tenir així una veu ferma i decidida dins l’executiu espanyol. Però el paper de Castells ha estat discretíssim, no ha tingut rellevància ni quan l’actualitat li anava a favor, i la gestió de la nova llei d’Universitats estava sent un niu de conflictes dins i fora de l’executiu de Pedro Sán­chez. A més, lluny de defensar en públic posicions clarament dels comuns, eludia debats i fins i tot apareixia en actes del PSOE. Donat el balanç, més d’un va respirar tranquil quan va explicar la setmana passada que deixava el ministeri. El que no va agradar tant és que marxés el mateix dia que part de la comunitat universitària feia vaga en contra de la llei que ell preparava.

(Visited 151 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari