La Comissió de Salut Pública descarta que els contactes estrets vacunats facin quarantena

L'òrgan que aplega representants de l'Estat central i les CCAA acorda no imposar l'obligació decidida per la Generalitat

Vacunació contra la covid-19 a Tarragona
Vacunació contra la covid-19 a Tarragona

La Comissió de Salut Pública ha aprovat per majoria que els contractes estrets de positius amb la variant òmicron que estiguin vacunats contra la covid-19 no facin quarantena de deu dies com a mesura per frenar els contagis, una decisió que contradiu la línia de la Generalitat de Catalunya, que la setmana passada va considerar que aquestes persones havien de romandre a casa i aposta per endurir les mesures de prevenció.

Aquest òrgan integrat per representants de l’Estat central i de les comunitats autònomes, això sí, ha acordat per a aquest perfil de contacte estret que durant deu dies limiti les seves activitats, duent a terme només les essencials, i que redueixi les interaccions socials tant com sigui possible. La decisió de la Comissió de Salut Pública haurà de ser ratificada pel Consell Interterritorial de Salut abans d’aplicar-se.

La decisió s’ha conegut poc abans de l’inici de la conferència de presidents autonòmics on el president català, Pere Aragonès, ja va avançar que demanaria els seus homòlegs que endurissin les restriccions com ho havia fet el seu govern, especialment els executius de les CCAA veïnes de Catalunya. La Generalitat hi assisteix sent l’única institució de govern d’Espanya que ha apostat ara per l’enduriment de les restriccions.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, havia defensat que ara era “molt important” el confinament de les persones vacunades amb pauta completa que eren contacte estret de casos positius.

En aquest context, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya rep aquest dimecres la darrera proposta del govern català, que inclou restriccions al dret de reunió i la mobilitat nocturna.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.