El nou cap dels Mossos d’Esquadra destitueix el responsable d’investigar la corrupció

El seu segon havia denunciat pressions que "posaven seriosament en perill la investigació" de casos

Poques hores després de prendre possessió del càrrec, el nou cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, decidia cessar el responsable de la Comissaria General d’Investigació Criminal, l’intendent Toni Rodríguez. Es dona la circumstància que entre les atribucions d’aquesta àrea dels Mossos hi ha la d’investigar els casos de corrupció política, fora i dins de Catalunya.

Segons ha avançat La Vanguardia, un cop fet públic el cessament de Rodríguez, el seu segon, el sotsinspector Juan Manuel Lazo ha presentat la seva dimissió com a responsable de la unitat anticorrupció dels Mossos mostrant la seva “lleialtat” al seu superior cessat.

Rodríguez i Lazo van ser els encarregats, el primer com a instructor i el segon com a secretari, de signar la investigació que es va obrir contra l’exconseller d’Interior, Miquel Buch (JxCat), pel cas del mosso que hauria fet tasques d’escorta de Carles Puigdemont quan aquest ja havia fugit de la justícia espanyola.

Ha transcendit que el sotsinspector Lazo va demanar “empara judicial” al magistrat de la Sala Civil Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Carlos Ramos, argumentant que van rebre pressions quan investigaven, i que aquestes pressions “posaven seriosament en perill la investigació”.

Des de la Comissaria General d’Investigació Criminal, l’intendent Rodríguez va tutelar també altres investigacions, com la que va acabar amb la imputació de l’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs (JxCat), per suposades adjudicacions irregulars quan era presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes.

(Visited 353 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari