Ciutadans vol controlar l’entitat que atia el cas de Canet de Mar

Ciutadans, el Partit Popular i Vox han estat les tres formacions polítiques que més rèdit polític han tret –o han intentat treure– del cas de la família de Canet de Mar que ha aconseguit que un jutjat hagi obligat una escola a impartir el 25% de les hores de classe del seu fill de cinc anys en castellà.

Però qui va iniciar la “guerra judicial” i qui va fer públic el cas va ser una entitat poc coneguda, l’Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB). Després de l’episodi, que la dreta espanyola considera un èxit, a Ciutadans (Cs) hi ha un especial interès per capitalitzar i controlar els pròxims moviments d’aquesta associació.

I és que, encara que les xarxes hagin explicat que el pare del nen de Canet de Mar podria ser proper a Cs, al partit no han volgut ni han pogut confirmar-ho, però s’han adonat que podrien capitalitzar el rèdit del cas si a l’imaginari general s’associa les seves sigles amb les d’aquesta entitat. Tant és així que, de sobte i sense que fins fa poc el tema formés part de la seva agenda, la defensa del castellà i del seu model de bilingüisme ha passat a ser el centre de multitud d’actes i declaracions de Ciutadans.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.