L’oci nocturn català durà les noves restriccions del Govern als tribunals

Asseguren que hi ha moltes reserves fetes i defensen que l'obertura amb passi covid ha estimulat la vacunació

Oci nocturn

Les noves mesures restrictives anunciades aquest dimarts a Catalunya per frenar els contagis per coronavirus a les portes del Nadal tornen a afectar alguns dels sectors més castigats per la pandèmia: els de l’oci nocturn i la cultura. El tancament de discoteques i sales de ball, que entrarà en vigor a partir de la matinada d’aquest divendres si és validat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha despertat la indignació del sector que acusa el Govern d’actuar amb “nocturnitat” i “traïdoria”.

En un comunicat, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració (Fecasarm) anuncia que impugnarà davant del TSJC les noves mesures sanitàries a la restauració i l’oci nocturn i demanarà als magistrats la seva suspensió cautelar.

La patronal de l’oci nocturn lamenta que el Govern no els hagi demanat opinió. I el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, afirma que les pèrdues per aquestes festes i especialment per Cap d’Any seran enormes. “Només per Cap d’Any estem parlant d’una mitjana de 20.000 euros per establiment”, ha denunciat Boadas a RAC1.

Boadas considera una “contradicció” que el Govern reintrodueixi restriccions dos mesos després d’aprovar el certificat covid per a l’oci nocturn i la restauració, entre altres sectors, cosa que defensa que ha estimulat la vacunació.

La patronal ha assegurat que l’oci nocturn, que va reobrir a l’octubre després de 18 mesos tancats, encadena 21 mesos de restriccions i que els ajuts que ha rebut de la Generalitat “no arriben a cobrir ni un 1% de les pèrdues”.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari