La justícia ordena a una escola del Prat que entregui llibres en castellà a una alumna que ho va demanar

El TSJC diu que el centre ha de dotar de material didàctic en aquesta llengua arran de la demanada d'una família

Alumnes d'escola pública

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ordena al director d’una escola del Prat de Llobregat a què doni el material didàctic d’una assignatura en castellà a una nena de 3r de Primària després que la seva família demanés que rebés aquesta assignatura en aquesta llengua i la justícia li donés la raó.

En la resolució judicial, que avança Vozpópuli, el TSJC condemna al Departament d’Educació de la Generalitat a pagar 600 euros en concepte dels costos del procés judicial, per no haver donat els llibres en castellà a l’alumna i a la resta de la classe, i obliga també a les autoritats educatives a disposar de la prova d’avaluació de l’assignatura en castellà.

Aquesta resolució arriba després de la del cas de la família de Canet de Mar, a la qual la justícia li ha donat la raó en la demanda que un 25% de les classes del centre es facin en castellà. El procés judicial del centre del Prat del Llobregat és un dels més de 80 oberts per diferents famílies que demanen rebre educació en espanyol des de 2005 a Catalunya.

Com també la família de Canet de Mar, la del Prat compta amb el suport de l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB). Des d’aquesta plataforma s’afirma que l’escola del Prat podria haver entregat el material didàctic en castellà quan va aplicar les mesures cautelars perquè era a principi de curs i es podia canviar, però no ho van fer. Des de l’AEB, en declaracions a Vozpópuli, s’apunta que “el TSJC no deixa passar una i reprèn al director del col·legi pel seu intent d’escapolir-se de les mesures cautelars”.

La resolució judicial assenyala que “l’Administració demandada haurà d’adoptar, amb final d’aquesta etapa educativa, com menys pel que fa a les matèries o assignatures la llengua docent de les quals és el castellà, les mesures necessàries a fi que el fill i la resta dels alumnes en el curs i classe concernit disposin del material didàctic necessari, tant en català com en castellà, perquè puguin realitzar els exercicis en la llengua de la seva elecció”.

La resolució judicial apunta que requereix al director del col·legi perquè adopti “les disposicions pedagògiques oportunes amb vista a l’execució dels acords, donant informació detallada al Tribunal en el termini d’un mes”. “L’Administració demandada i el centre escolar hauran d’adoptar igualment les mesures necessàries per a preservar la identitat i la intimitat de la part recurrent i dels seus fills”.

Es dona la circumstància el col·legi i Educació poden interposar recurs de reposició contra aquest acte en el termini de cinc dies, segons l’acte, “sense perjudici de la seva immediata executivitat, expressant la infracció en què la resolució hagués incorregut segons el parer del recurrent”, afegint que “si no es complissin els requisits establerts, s’inadmetrà, mitjançant provisió no susceptible de recurs”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.