Els experts de Salut no descarten un confinament de curta durada

Consideren que si les restriccions "no fossin prou efectives", el tancament de la població podria ser una opció

El confinament d'Igualada

El comitè científic assessor de Salut no descarta “un confinament de durada curta” en el pitjor dels escenaris, “com estan fent en altres països d’Europa”. Així es planteja en l’informe presentat aquest dilluns al Govern, on s’especifica que si les restriccions proposades “no fossin prou efectives”, el tancament de la població podria ser una opció en cas que la transmissió comunitària estigués descontrolada i excedís les capacitats de resposta del sistema sanitari.

En l’escenari actual, els experts apostaven de moment per una sèrie de recomanacions molt clares: aplicar més restriccions, accelerar la vacunació de terceres dosis, ampliar l’ús del passaport covid, facilitar l’accés als test d’antígens i revisar la quarantena dels contactes estrets.

Si bé en cap part del text es parla del toc de queda, el comitè sí que veia necessari reduir les reunions en l’àmbit públic a un màxim de quatre persones, limitar les reunions en l’àmbit privat només a grups de convivència, afavorir torns escalonats de treball, promoure el transport en bicicleta o caminant, augmentar la freqüència d’horaris en el transport públic o evitar la presència de més de dos passatgers per fila de seients en taxis. Fins i tot recomanava directament a la població sortir del domicili només per necessitat i evitar viatjar en hores punta (excepte per activitats essencials).

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari