Catalunya es queda sola aplicant restriccions addicionals

Aragonès defensa que l'alternativa seria el col·lapse sanitari i reclama a les CCAA veïnes l'enduriment de les mesures

El president Pere Aragonès
El president Pere Aragonès

El govern de la Generalitat de Catalunya aplicara en solitari el darrer increment de restriccions que preveu per frenar la sisena onada de la pandèmia i la variant òmicron, ja que tant el govern central com els de les altres comunitats autònomes han descartat mesures addicionals que afectin l’exercici de drets i libertats aquesta setmana.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat les restriccions covid addicionals assegurant, aquest dimarts, que la situació és “crítica” i que “l’alternativa és el col·lapse sanitari”. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya rebrà aquest dimecres la proposta del govern català, que inclou restriccions al dret de reunió i la mobilitat nocturna, que afectaran els sectors l’oci, la restauració i la cultura.

Aragonès ha avançat que reclamarà aquest dimecres, a la conferència de presidents autonòmics, que les altres comunitats autònomes, en particular les veïnes de Catalunya, adoptin noves mesures anticovid com les que vol aplicar el seu govern. Així mateix, ha dit que sol·licitarà al govern d’Espanya que destini més fons covid per combatre els efectes de la sisena onada en la sanitat.

Les mesures restrictives catalanes contrasten una vegada més amb el posicionament de la Comunitat de Madrid. La seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, no només descarta incrementar les restriccions com vol fer Catalunya, sinó que demana a Sanitat que els contactes vacunats d’un positiu no hagin de fer quarantena, com exigeix el ministeri.

L’enduriment de les restriccions a Catalunya té lloc poc després que, aquest cap de setmana, destacats dirigents independentistes hagin participat en un esdeveniment massiu com la manifestació contra el 25% de castellà a les escoles, i que s’hagi celebrat un concert de Lluís Llach entre elogis de figures com el president Quim Torra.

Brot al Congrés
A Madrid, desenes de diputats del Congrés -entre 30 i 40, segons el diari ABC- han començat aïllaments després d’haver donat positiu en covid-19, o per ser contacte estret d’un infectat, entre els quals hi ha una desena de diputats del PSOE, una altra desena del PP, set de Vox i quatre d’Unidas Podemos.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari