Xile té un nou president de mare catalana

Gabriel Boric demanava “més democràcia, menys repressió” per Catalunya el 2017

El guanyador de les eleccions presidencial xilenes, i candidat de l’esquerra, Gabriel Boric, va néixer el 1986 de pare croata i mare catalana, en concret es tracta de Maria Soledat Font Aguilera originaria de Badalona. Boric, de 35 anys d’edat, passarà a ser el president de Xile més jove de la historia del país.

Gabriel Boric ha guanyat unes eleccions molt enfrontades entre els partidaris de l’esquerra, encapçalada per Boric, i els votants del candidat ultradretà José Antonio Kast. Es dona la circumstància que Kant és fill d’immigrants alemanys que van arribar a Xile a la dècada dels anys 50 del segle passat. De fet, el pare de Kant era un veterà de la II Guerra Mundial i va militant en el Partit Nazi Alemany.

Boric ha guanyat les eleccions, imposant-se amb el 55,86% de los vots enfront del 44,14% que ha obtingut Kant. Amb la victòria de Boric, Xile se suma als països llatinoamericans que darrerament amb optat per opcions d’esquerres per a les seves presidències, com és el cas de l’Argentina, Bolívia, Hondures, Mèxic y el Perú.

Es dona la circumstància que Boric va publicar un missatge a Twitter després de la consulta independentista a Catalunya de l’1 d’octubre del 2017 en la qual deia: “Imatges de la violència policial a Catalunya són impactants. Una abraçada ferma des de Xile al poble català. Més democràcia, menys repressió”.

(Visited 493 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari